Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

10 maj 2019 - Trafik & infrastruktur

Var är karlskogaborna ute och cyklar?

Karlskoga kommun arbetar för att cykeln ska vara ett enkelt och tryggt färdmedel för att ta sig till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteter. För att ta reda på hur cykelvägnätet används i Karlskoga idag, söker vi nu personer som cyklar och vill dela med sig av sitt resebeteende.

För att förbättra förutsättningarna för cyklister i Karlskoga, behöver vi förstå vilka vanor och behov som finns hos de som cyklar. När och var cyklar man? Vilka destinationer och rutter är populära och vilka cykelvägar skulle kunna förbättras? För att ta reda på det behöver vi din hjälp!

För att delta i insamlingen av uppgifter om var karlskogaborna cyklar mest behöver du installera en app som registrerar alla dina resor automatiskt. De sparas i en databas och läggs ihop med alla andra deltagares resor. Uppgifterna samlas in på så ett sådant sätt att de inte går att koppla till enskilda individer. Efter att insamlingsperioden är slut avinstallerar du appen på din telefon och vi har då inte längre tillgång till dina uppgifter.

Med bättre kunskap om hur resebeteendet, och mer specifikt cykelbeteendet, ser ut i Karlskoga kan vi analysera vilka investeringar som ger mest nytta för de som bor och verkar i Karlskoga. Du som deltar, och cyklar minst 10km under hela insamlingsperioden, har också chans att vinna ett presentkort på Marknadsplats Karlskoga, värde 500kr/styck.

Läs mer och anmäl dig till Cykelbarometern här.öppnas i nytt fönster

Vi börjar registrera resor den 27 maj och avslutar den 23 juni. Inför starten kommer vi att skicka ut inloggningsuppgifter till appen och instruktioner hur du registrerar dig.

Uppdaterad 2019-05-10