Till Karlskogas startsida

Framtidsdag på Bregårdsskolan - där elever möter näringslivet

Samling av elever och utställare i Bregårdsskolans entré

Bregårdsskolan anordnar för andra året i rad en framtidsdag. En dag där elever får möta företag, gymnasieskolor och andra verksamheter för att prata om drömmar och mål för framtiden.

För eleverna på skolan innebär dagen en helt schemabrytande dag. Eleverna har istället för vanliga lektioner ett schema med olika föreläsningar samt tid att mingla runt i skolans entré bland flera företag, gymnasieskolor och andra verksamheter. På plats finns 30 olika företag och verksamheter där vi bland annat hittar olika industriföretag, Polis, Brandkår och Region Örebro län.

Årets tema är Hälsa och verksamheterna på plats fick i uppgift att bygga sina föreläsningar utifrån frågorna: vad får er att må bra på jobbet eller i er verksamhet? Och vad ska man göra för att må bra?

Robin Tran, yrkesvägledare på Bregårdsskolan, är projektledare för dagen och är nöjd över det höga deltagandet och engagemanget både från elever och utställare.

Vi har ett större antal utställare på plats i år och intresset har blivit större. Det här är en jättebra plattform både för utställare och elever. Eleverna, speciellt i årskurs 8 och 9, är nyfikna på framtiden och vad dom ska göra framåt. Här får de möjlighet att ställa sina frågor direkt till verksamheterna de är nyfikna på. Samtidigt som näringslivet får chans att visa upp sina verksamheter och börja kratta för framtidens kompetensförsörjning.