Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Buss och flextrafik

Här hittar du information om kollektivtrafiken i Karlskoga kommun, buss och flextrafik.

Buss

I Karlskoga är det Länstrafiken Örebro som ansvarar för att samordna kollektivtrafiken i Karlskoga. Det innebär att du vänder dig till Länstrafiken Örebro med synpunkter, frågor eller för trafikupplysning. På Länstrafikens hemsida hittar du all information, så som busstider (både för stadsbussarna och regiontrafiken), biljetter och priser samt aktuella trafikmeddelanden.

Tidtabeller, bokning och frågor - kontakta länstrafikens kundservice, lanstrafiken.selänk till annan webbplats

Flextrafik

Flextrafiken som startade i september 2018 i Karlskoga, ska fungera som ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken.

Flexbussen trafikerar Karlskoga tätort. Flextrafikens buss trafikerar mellan särskilda hållplatser, så kallade flexpunkter. Flextrafikens buss hämtar dig vid den flexpunkt du bestämt och kör dig till den flexpunkt du angav när du beställde.

Flextrafik i Karlskoga tätort är tillgänglig på helgfria vardagar mellan klockan 9.30-16.30.

Beställa resa

Du ringer och beställer din resa på 0771-92 00 00.

Du kan ringa in din beställning alla dagar i veckan mellan kl. 06.30–21.00.

Tala om när du vill bli hämtad och vid vilken flexpunkt. Vi behöver också veta till vilken flexpunkt du vill resa. Du kan boka din resa upp till 14 dagar i förväg men senast 30 minuter innan önskad avresa.

I samband med att du ringer blir du registrerad som flexresenär*.

Du får direkt besked om en ungefärlig hämtningstid. Tiden kan ändra sig om fler ska hämtas upp. Du blir därför uppringd 15 minuter innan bussen beräknas vara hos dig. Det är viktigt att du uppger ett telefonnummer som vi kan nå dig på i anslutning till restiden.

*Länstrafiken hanterar självklart dina personuppgifter enligt gällande lagar och regler. Mer information om hur Länstrafiken hanterar personuppgifter finns på lanstrafiken.se/hantering-av-personuppgifter.

Hur gör jag med hemresan?

Boka gärna hemresan samtidigt som utresan, om du vet när du vill åka tillbaka. Kom ihåg att alla resor måste beställas. Det går inte att gå till en flexpunkt och vänta på en buss, eftersom bussarna inte följer någon fast rutt eller tidtabell.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Att resa med Flextrafiken kostar lika mycket som att resa med Karlskogas stadsbussar, och du kan använda samma typ av biljetter. Billigast blir biljetten om du betalar med Resekort. Resekort kan du köpa på Länstrafikens webbshop, Länstrafikens försäljningsombud eller av bussföraren ombord.

Du kan köpa enkelbiljetter via Länstrafikens app eller med bankkort
hos bussföraren. Kom ihåg att du inte kan betala med kontanter ombord
på bussen. Vill du betala kontant går det bra att göra det hos någon
av våra försäljningsombud.

Om du ska besöka vården kan du visa upp kallelsen på resan dit och kvittot på resan hem så åker du gratis. Förköp gärna din biljett för den billigaste resan.

Biljetten är giltig i en timme, så om du vill resa med flexbussen inom den tiden så behöver du inte lösa en ny biljett.

Hur lång är restiden?

Resvägen och restiden varierar beroende på vilka flexpunkter bussen passerar. Boka därför din resa med god tidsmarginal om du har en viktig tid att passa.

Får jag ta med ledsagare?

Du som har tillstånd för färdtjänst och har ett ledsagarkort får ta med dig en ledsagare utan extra kostnad på bussen. Ledsagarkort kan du beställa hos Länstrafiken.

Hjälpte informationen på denna sida dig?