Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskoga klättrar i år igen, näst bäst företagsklimat i länet

Karl Hulterström och Anna Posth tittar mot kameran

Svenskt näringslivs årliga undersökning av kommuners företagsklimat är nu klar och publicerad. Karlskoga har klättrat mest inom länet under de senaste fem åren och placeras i år på 62:a plats i Sverige.

Resultatet av Svenskt näringslivs enkät gällande företagsklimat släpptes i maj och nu har kommunens plats i rankingen presenterats, 2019 befann sig Karlskoga kommun på plats 227 och i år, 2023, har kommunen klättrat till plats 62 i Sverige. Man kan se ett fortsatt nöjt näringsliv och ett stort engagemang från både tjänstemän och politiker att fortsätta jobba aktivt med dessa frågor för att bli ännu bättre.

Svenskt näringslivs regionchef för Örebro län Karl Hulterström presenterade idag resultatet av företagsklimatsundersökningen i Karlskoga kommun. Utöver presentationen av statistiken öppnade han även upp för dialog med både tjänstemän och politiker på plats och gav en analys på varför det ser ut som det gör, och även vilka punkter kommunen behöver arbeta vidare med.

"Vi är otroligt glada över det här resultatet och att vi fortsätter att klättra. Det är något som alla inblandade ska ta till sig och känna sig stolta över. Framöver gäller det för oss att analysera enkäten och fortsätta arbetet mot ett ännu bättre och starkare näringsliv. Vi kommer bland annat att öka kommunikationen med företagen och har redan påbörjat olika typer näringslivsträffar för att skapa en bättre dialog och starkare relationer med näringslivet.", säger Anna Posth, Näringslivschef Karlskoga kommun

Vill du se hela rapporten kan du klicka här. Länk till annan webbplats.