Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskoga Pride 2023

Människor går i en prideparad

Den 19 augusti anordnas Karlskoga Pride för andra året. En vecka av aktiviteter, prideparad och folkfest i centrum för hela familjen.

I augusti förra året anordnade Karlskoga kommun Karlskoga Pride för första gången. Karlskoga Pride 2022 bestod av en regnbågsparad genom stan som avslutades i Ekmansdalen med aktiviteter för hela familjen. Paraden bestod av 1500 personer och Ekmansdalen fylldes av ännu fler. Vi var flera som samverkade i olika former och evenemanget lockade både Karlskogas invånare och besökare från andra städer.

Den 19 augusti anordnas en prideparad och folkfest för hela familjen i centrum, det kommer även att ske fler aktiviteter på temat under hela veckan. Linnéa Bergmark Palonen, som var projektledare för Karlskoga Pride 2022, anordnar även årets parad.

Det känns otroligt roligt och viktigt att vi i kommunen gör detta igen. Förra året blev riktigt lyckat och nu kan vi göra det ännu bättre och större. Vi har lyssnat in de önskemål som kom in efter förra årets firande och försökt uppfylla så många vi kan. Vi har även ännu fler aktörer som vill samvera både i paraden och i centrum men även under hela veckan med olika aktiviteter. Det här kommer att bli riktigt bra.