Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Världspremiär för UF-kickoff på Möckelngymnasiet

Höga glas med alkoholfri kolsyrad dryck i

UF-företagande på Möckelngymnasiet är populärt och i år är inget undantag – 130 elever ska i år driva UF-företag eller projekt inom entreprenörskap. Med anledning av det stora intresset startades UF-året med en kickoff med mingel, snittar och representanter från Karlskoga kommuns näringsliv.

Registreringen för UF-företagen startade förra veckan och de unga entreprenörerna har redan börjat skissa på sina affärsidéer. För att fånga upp eleverna och ge dom en bra start på sitt UF-år arrangerades under fredagsförmiddagen en UF-kickoff. Eleverna startade morgonen med mingel ute i foajén på Folkets hus där de fick möjlighet att mingla med representanter från Karlskoga kommuns näringsliv, UF-lärarlaget och representanter från UF-kontoret i Örebro län.

Mod - det stora fokuset hos talarna

Klockan 10.00 öppnades dörrarna till salongen och förväntansfulla elever tog plats framför scenen. Förmiddagens talare var noga utvalda för att inspirera eleverna kring innovation, entreprenörskap, kreativitet och mod. Mod var något som flera av inspiratörerna tryckte extra på – att eleverna ska tro på sina idéer.

Det stora dragplåstret under förmiddagen var Abbe, en före detta elev på Möckelngymnasiet som delade med sig av sina erfarenheter från sitt UF-år.

En spännande tid väntar

För eleverna väntar nu en spännande tid med stora möjligheter att förvandla sina idéer till verklighet och samtidigt lära sig om företagande, skapa ett kontaktnät och växa som människa under tiden!