Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Första spadtaget för nya BRF Klokheten

Första spadtag för Brf Klokheten

Tony Ring (M) tillsammans med de kommande inflyttarna Helena Gadde och Åke Edström.

Nu är det symboliska första spadtaget grävt för de nya bostadsrätterna i BRF Klokheten, under en genemsam träff som byggföretaget Widén & Erikson ordnat för kommande bostadsägare.

BRF Klokheten är ett av Karlskogas nya bostadsprojekt, som innehåller 32 moderna lägenheter precis intill de nya Aggerudsvikarna. Lägenheterna kommer att finnas i tre olika storlekar; tvåor på 59,3 kvadratmeter, fyror på 96,9 kvadratmeter och femmor på 104,6 kvadratmeter. Allting i ett av Karlskogas absolut finaste områden med närhet till badstränder, promenadstråk, motionsspår och båthamn.

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring såg fram mot att få sätta spaden i gruset.

Det känns fantastiskt att få ta det första spadtaget idag tillsammans med två kommande bostadsägare. BRF Klokheten är ytterligare ett exempel på att Karlskoga växer och utvecklas. Tillsammans med Aggerudsvikarna blir det här nästintill en ny stadsdel som gör att staden blir ännu mer attraktiv för alla som redan bor här och för de som vill flytta hit. Det här var inte det första spadtaget jag tagit och absolut inte det sista, säger Tony Ring.

Gästerna som kom fick korv och kaffe, information från Widén & Erikson och dessutom träffa Svensk Fastighetsförmedling som är ansvarig mäklare för projektet.

 

Illustration över Brf Klokheten

Ljust, modernt och levande. Så här ser illustrationen ut över de nya husen på BRF Klokheten.

Det här är BRF Klokheten

Precis intill sjön Möckeln kommer sex treplanshus att byggas med altan mot vattnet. De 32 lägenheterna kommer att kännetecknas av öppna ytor, modern interiör och stora ljusinsläpp.

Alla tvåor kommer att vara belägna på markplan, och på andra våningen ligger entrén till fyrorna och femmorna. Alla större lägenheter är i två plan med trappa i anslutning till entrén. På första plan finns kök, badrum, mindre sovrum och balkong i direkt anslutning till allrum och kök. På lägenheternas andra plan finns två alternativt tre sovrum, ytterligare ett badrum och en terrass som är belägen ut mot vattnet.

Inflyttning väntas ske i slutet av 2023.