Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ökad tillgänglighet på Bergsmansgatan

Bild från Bergsmansgatans invigning där bandet klipps. Med på bilden syns Gunilla Palmkvist, Karlskoga kommun och Petra Nilsson och Ann-Catrin Örtkvist från rådet för funktionshinderfrågor.

Från vänster: Gunilla Palmqvist från Karlskoga kommun, Petra Nilsson och Ann-Catrin Örtkvist från rådet för funktionshinderfrågor.

I fredags invigdes äntligen den färdiga rampen
som ökar tillgängligheten in i butikslokalerna på Bergsmansgatan 7–15.

Arbetet med tillgänglighetsanpassningen av Bergsmansgatan har pågått under hösten 2023 och är nu äntligen klart. I fredags invigdes rampen och bandet klipptes av Petra Nilsson, vice ordförande i rådet för funktionshinderfrågor. Med på plats fanns även Gunilla Palmqvist från Karlskoga kommun och Ann-Catrin Örtkvist, ordförande i rådet för funktionshinderfrågor.

Från det att rådet lyfte frågan har vi blivit lyssnade på och nu står vi här med en invigning 2023. Det här är ett fint exempel på det goda samarbetet vi har i kommunen. I detta fall mellan råd, förvaltningar och Marknadsplats, det har varit en öppen dialog hela vägen, säger Ann-Catrin Örtkvist, ordförande i rådet för funktionshinderfrågor.