Till Karlskogas startsida

Prova på lådcykel genom cykelbiblioteket

I kommunens cykelbiblioteket finns det möjligt att gratis få prova på en lådcykel under några veckor.

Perioden fullbokad

I början av april släpptes nya tider till cykelbiblioteket för hela sommarperioden och en bit i på hösten med sista bokningsbara tiden i oktober. Det är ett stort intresse av att låna lådcykel via cykelbiblioteket, vilket gjort att alla tider redan är uppbokade. Nya tider för hösten och vintern släpps efter sommaren, så håll utkik.

Två olika cyklar

I cykelbiblioteket erbjuds två olika lådcyklar. Den ena är en tvåhjulig lådcykel med plats för tre bältade barn eller annan packning. Den andra cykeln är en trehjulig lådcykel med plats för två bältade barn och packning. Det medföljer regnskydd att använda vid behov.

Cykelbiblioteket drivs i samarbete med Mandels cykel & trädgård som sköter utlåning och återlämning av cyklarna. Varje utlåningsperiod sträcker sig över tre veckor då cykeln hämtas ut från och med torsdag första veckan och lämnas tillbaka senast tisdag sista veckan.

Den som bokar en cykel måste vara minst 18 år gammal och bosatt i Karlskoga kommun. Cykelbiblioteket kommer att finas under hela 2024 till att börja med.