Till Karlskogas startsida

Risings stars blir av 2024

Rising stars kommer att genomföras under 2024 som vanligt, trots den planerade ombyggnationen av Nobelhallen.

Ombyggnationen av Nobelhallen såg till en början ut att påverka möjligheten att genomföra evenemanget Rising stars, men nu har man hittat en lösning.

Vi har nu kommit längre i planeringen inför ombyggnationen av Nobelhallen och har tillsammans med NCC möjliggjort utrymme i tidplanen för att kunna genomföra Rising stars i Nobelhallen under våren precis som tidigare år. För oss i projektet är det viktigt att vara flexibla för den pågående verksamheten och de föreningar som blir berörda av projektet, säger Sebastian Pisoni, projektledare på Karlskoga kommun.

Rising stars är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av Kulturskolan tillsammans med Karlskogas grundskolor. Med några få undantag har Nobelhallen varit platsen för evenemanget de senaste 50 åren, vilket det alltså blir även i år.

Det är fantastiskt att se att Rising stars kan genomföras som vanligt även detta år, trots den stora renoveringen som väntar Nobelhallen. För eleverna i lågstadiet och på Kulturskolan är detta inte bara en årlig händelse, utan en källa till stor glädje och inspiration. Deras längtan och förväntan inför evenemanget visar på dess betydelse att få uttrycka sig och utveckla sina talanger, säger Amanda Lindgren (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Rising stars är planerat till ondagen den 29 maj 2024. Mer information kommer under våren.