Till Karlskogas startsida

Karlskoga värd för Sveriges ungdomsråds årsmöte

Den 1–3 mars är det dags för Sveriges ungdomsråds årsmöte, Kongressen 2024. Den här gången går Kongressen av stapeln i Karlskoga.

Under helgen beslutar medlemmarna om organisationens framtid. Vilken riktning ska organisationen ta under det kommande året? Vad ska prioriteras? Vem intar nya roller inom organisationen?

Kongressen är organisationens högsta beslutande organ och det är här som medlemmarnas demokrati tar sig i uttryck. Det är så oerhört inspirerande och givande att få samlas med företrädare från ungdomsråd från runt om i landet och tillsammans skapa den organisation vi vill ha. Personligen ser jag mest fram emot att diskutera styrelsens propositioner och ungdomsrådens motioner samt ta de viktiga beslut som verkligen tar Sveriges Ungdomsråd framåt och uppåt, säger Ellen Åberg, ordförande för Sveriges ungdomsråd

Fullspäckat program

Helgen rivstartar med invigning på fredag efter att Sveriges ungdomsråds medlemmar har anlänt i Karlskoga. Resten av helgen är fullspäckad med program där diskussionerna i plenum går heta. På agendan står bland annat en ny verksamhetsplan och val av förtroendevalda för mandatperioden 2024–2025. Utöver detta är Kongressen också ett ypperligt tillfälle för ungdomsråd från hela Sverige att inspireras av varandra, utbyta kontakter och hämta hem nya kunskaper för att utveckla sin egen verksamhet.

Vi i Karlskogas ungdomsfullmäktige är stolta och tacksamma över att få vara värdar för Sveriges ungdomsråds Kongress som äger rum i Karlskoga. Detta evenemang ger oss en unik möjlighet att visa upp vår stad och vårt arbete. Vi ser fram emot en framgångsrik helg fylld med minnesvärda stunder, säger Rasmus Lilja, ordförande för Karlskoga ungdomsfullmäktige.

Det är med stor glädje och öppna armar som vi välkomnar Sveriges ungdomsråds Kongress till Karlskoga. Det är en ära för vår stad att få vara värd för ett så viktigt och inspirerande evenemang, där unga från hela landet samlas för att diskutera och forma framtiden, Amanda Lindgren, ordförande Folkhälsonämnden och Kultur- och fritidsnämnden.

Sveriges ungdomsråd är intresse- och paraplyorganisationen för ungdomsråd och lokala inflytandeforum för unga och har sedan 2003 varit en samlande kraft för ungdomsråd. Under 2023 firade organisationen 20 årsjubileum i sitt arbete med att lyfta ungas röster och skapa plats för ungas inflytande och möjligheter till organisering.