Till Karlskogas startsida

Hjälp till att hålla Karlskoga rent

"Skräpplockardagarna" är en årlig manifestation för alla som vill vara med och säga nej till nedskräpningen. Kampanjen går bland annat ut på att människor går ut i sitt närområde och plockar skräp och bidrar till en renare och bättre miljö.

Karlskoga kommun deltar varje år och vill under kampanjen uppmärksamma problemen med nedskräpning lite extra. Årets tema är: Stoppa skräpet - rädda havet!

Vi uppmuntrar därför skolor, förskolor, föreningar och privatpersoner att bidra till en renare stad genom att delta i kampanjen och ge sig ut och plocka skräp i sitt närområde. Kampanjen pågår under vecka 20 med speciellt fokus på den stora skräpplockardagen den 15 maj då många ger sig ut i skog och mark. Det går dock bra att göra sin insats när man vill.

Anmälan är öppen

Anmälan till årets skräpplockardagar är öppen mellan 1 mars - 31 maj. Klicka dig in via länken längre ner på sidan för att anmäla dig till Karlskoga kommuns event på Håll Sverige rents hemsida.

Viktig nyhet om påsar

Från och med förra året skickas inga påsar att skickas ut till förskolor, skolor, föreningar och kommuner från Håll Sverige Rent. Vi uppmanar därför alla deltagare i Skräpplockardagarna att använda påsar som redan finns tillgängliga i verksamheten, hemmen eller på annan plats.