Stäng
  • I dag låter VMA-testet högre än vanligt Klockan 15.00 i dag, måndag, testas VMA-signalen. Till dagens test har fler anläggningar installerats i Karlskoga vilket gör att signalen kommer att låta högre än vanligt. Detta för att säkerställa att alla hör den tydligt.
Logotyp för Karlskoga kommun

Skräpplockardagarna

"Skräpplockardagarna" är en årlig manifestation för alla som vill vara med och säga nej till nedskräpningen. Kampanjen går bland annat ut på att människor går ut i sitt närområde och plockar skräp och bidrar till en renare och bättre miljö.

Karlskoga kommun deltar varje år i manifestationen och vill under kampanjen uppmärksamma problemen med nedskräpning lite extra. Vi uppmanar därför alla karlskogabor att bidra till en renare stad genom att delta i kampanjen och ge sig ut och plocka skräp i sitt närområde. Kampanjen pågår under vecka 19 med speciellt fokus på den stora skräpplockardagen den 10 maj då många ger sig ut i skog och mark.

Brett deltagande

Karlskoga kommun deltar varje år i Skräpplockardagarna, som är Sveriges största kampanj mot nedskräpning. Att plocka skräp är ett bra sätt att påverka vår närmiljö och hålla det rent och snyggt. Varje år deltar kommuner, förskolebarn, skolelever, bostadsbolag, scoutföreningar, byalag och många andra runt om i hela landet för att göra sitt närområde lite finare och rädda djur och natur från skräpet.

Hjälpte informationen på denna sida dig?