Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sveriges sweet spot - Karlskoga är en av Sveriges bästa kommuner att leva i

Flygbild över Karlskogas centrum med animerad bild över med texten "Bäst att leva"

Sedan 2006 har magasinet Fokus rankat Sveriges kommuner utifrån var det är bäst att leva - Karlskoga placeras på plats 15 bland Sveriges alla 290 kommuner!

Den bästa kommunen att leva i blev Luleå, huvudstaden hamnade på 14:e plats och närmast i länet finns Kumla och Örebro som hamnade på plats 35 och 36.

Rankingen baseras på nio olika kategorier; utbildning, vård & omsorg, jobb & karriär, infrastruktur, trygghet, serviceutbud, fritid, privatekonomi och offentlig ekonomi.

”Karlskoga – den enda felfria kommunen? Karlskoga placerar sig högt upp i Fokus årliga undersökning. Inte riktigt på topp tio, men sorterar man bort de dyra kommunerna – sådana där privatekonomin fått mindre än tre poäng av fem – är Karlskoga plötsligt nummer ett. Inte nog med det: det är den enda kommunen som ligger över snittet i samtliga kategorier. Får man tro siffrorna är Karlskoga med andra ord Sveriges sweet spot.” skriver Fokus i deras artikel om Karlskoga.

Vi såg att den här tillväxten skulle komma och att arbetsmarknaden skulle förbättras. Det fanns också en stark politisk vilja inom den nya majoriteten att utnyttja den här situationen och verkligen satsa på att bygga nya bostäder och försöka få människor att flytta hit, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande Karlskoga kommun, till Fokus

Vi är otroligt stolta över det här resultatet och det visar återigen på att Karlskoga är en fantastisk stad att leva i. Här finns något för alla, vi fortsätter att växa och vår kommun kommer att fortsätta att utveckla en stad som erbjuder en rik fritid, en bra skola för våra unga, attraktiva boendemiljöer, trygghet och ett starkt och expansivt näringsliv. Vi bygger en stad - för livet här.” säger Anna Posth, Näringslivschef Karlskoga kommun.

Läs mer om resultatet och om hur undersökningen gått till på www.fokus.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (prenumeration krävs) eller läs Örebronyheters artikel om resultatet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.