Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

25 november 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ungdomsrådet i Karlskoga gör det roligare på fritiden

Karlskogas ungdomsråd Ung Kung har många bollar i luften. Det som ligger närmast i tiden är planering inför en fotbollsturnering i december och till våren arrangeras SVUNG:s kongress i Karlskoga.

Ung Kung som är Karlskogas ungdomsråd har under året bland annat arrangerat LAN, deltagit på den drogfria skolavslutningen och på Ungdomsforum i Degerfors, dessutom har de varit inbjudna i Purple Flag och varit coacher till årets feriearbetare på folkhälsoförvaltningen. Vid varje fullmäktige deltar några från ungdomsrådet och återkopplar från Politikerluncherna. Några gånger per år deltar några av dem på SVUNG:s inspirationshelger för att få inspiration från andra ungdomar. Det stora eventet i vår blir att arrangera SVUNG:s kongress för ungdomar 13-25 år, som kommer att vara i Karlskoga. Platsen blir Bregårdsskolan och tiden är 17-19/3. 

Ung Kung syns på sociala medier
Ungdomsrådet är väldigt aktiva och träffas varje vecka för att styra upp sina åtaganden och lägger upp sina protokoll på Facebook Ung Kung i Karlskoga.
De har en egen Facebook, egen Instagram Ungkungkarlskoga och finns även på Snapchat deungakungarna.

Fotbollsturnering med mycket mer!
Just nu pågår planering inför en fotbollsturering i december där Ung Kung är arrangörer och fixar med allt. Kommer tillräckligt med lag att anmäla sig så kommer turneringen att gå av stapeln i Bergslagshallen 17 december.
Läs mer - här!PDF

SVUNG - Sveriges Ungdomsrådlänk till annan webbplats
LAN - Local Area Network innebär att en grupp människor träffas fysiskt för att tillsammans spela spel, utbyta erfarenheter och umgås. 

 

Uppdaterad 2016-11-25