Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

7 oktober 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Det finns fortfarande möjlighet att delta i verksamheten Dansa Pausa.

Dansa Pausa - för psykisk hälsa hos ungdomar

Dansa Pausa startade som ett pilotprojekt som inriktade sig på att förebygga psykisk ohälsa hos ungdomar mellan 13-18 år med budskapet dans och gemenskap utan krav.

Budskapet är fortfarande det samma och nu har projektet Dansa Pausa blivit en del av Karlskoga kommuns ordinarie verksamhet, som bedrivs i samverkan mellan Kultur- och föreningsförvaltningen och Folkhälsoförvaltningen. Det bygger även på ett nära samarbete med skolsköterskor och kuratorer samt barn-och ungdomsmedicinmottagningen vid Karlskoga lasarett.

Vill även nå ut till killar!
Under den här veckan har en tjejgrupp startats  upp i Musikpalatset och ambitionen har också varit att nå ut till killarna, men hittills har ingen killgrupp startat. Det finns fortfarande möjlighet att delta i Dansa Pausa och du kan läsa mer om hur du går till väga - här!

Dansa Pausa har blivit uppmärksammad  i hela länet, och danspedagogerna Anelija Karahodzic och Sofia Kristoffersson samt folkhälsostrateg Cecilia Ljung har blivit kontaktade av kommuner som är intresserad av att starta upp liknande projekt.

Uppdaterad 2016-10-07