Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

3 maj 2019 - Allmänt

Dags att begära ut betygskopior

Ska du söka en utbildning i höst och behöver dina betyg? Då är det dags att begära ut dina betygskopior eftersom det är begränsad service i kommunarkivet under sommaren.

Nu på våren är det många som söker utbildningar inför hösten. En del av de som söker utbildningar har av olika anledningar inte kvar sina betyg i pappersform eller elektroniskt. Då kan vi kommunarkivet hjälpa till med att söka rätt på dessa. Under sommaren har vi begränsad service så därför uppmanar vi de som vill ha betygskopior att kontakta oss redan nu, säger Annelié Henriksson, kommunarkivarie.

Förutom att lämna ut betygskopior så vårdar och bevarar kommunarkivet unika handlingar som berättar om Karlskoga förr och nu.

Bland de cirka 1800 hyllmeter arkiverade handlingar som finns i kommunarkivet finns många "skatter", exempel är kommunala protokoll från år 1814, fattigvårdshandlingar från år 1819 samt skolkataloger, skolåldersförteckningar och betyg från år 1864.

Dessutom förvarar över 800 olika föreningar, organisationer och gårdar från 1600-talet och framåt sina handlingar i kommunarkivets lokaler.

Begär ut dina betygskopior hos kommunarkivet

Karlskoga kommunarkiv

Uppdaterad 2019-05-03