Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 september 2018 - Allmänt

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hållbart resande - så mycket mer än bara cykel

Karlskoga kommun deltar i Europeiska trafikantveckan genom ett evenemang på Alfred Nobels torg, med fokus på säkert och hållbart resande. Kom förbi och få tips och goda råd om hur du reser säkert med barn, testa cykelhjälmar, gå tipspromenad eller varför inte prova en elcykel.

Under Europeiska trafikantveckan fokuserar vi lite extra på hållbart resande och vill göra människor medvetna om sina resvanor, säger Therese Sundin, miljösamordnare på Karlskoga kommun.

Under eftermiddagen på tisdag 18 september finns representanter från bland annat Karlskoga kommun, Region Örebro län och Länstrafiken på plats på Alfred Nobels torg mellan klockan 14-18.

Det blir en fullspäckad eftermiddag med tips och råd om cykelhjälmar och hur du reser säkert med barn, kolla in flexbussen, prova elcykel, tipspromenad, tävlingar, ansiktsmålning och mycket mer. Det kommer också finnas möjlighet att tycka till om Karlskogas gång- och cykelbanor.

Europeiska trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Kampanjen pågår mellan 16-22 september och har varje år ett specifikt tema - årets tema är Mix and move! för att vill visa på möjliheterna att mixa olika transportsätt.

Under 2017 års trafikantvecka deltog 2525 städer runt om i 50 länder i världen och i Sverige var 65 kommuner med och anordnade aktiviteter i sin stad.

Uppdaterad 2018-09-14