Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 februari 2018 - Näringsliv & arbete

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Välbesökt näringslivsdag. Omkring 170 besökare från sex kommuner var på plats på Hotel Alfred Nobel.

Näringslivsdag med fart och framtidstro

De var omkring 170 besökare på Östra Värmlands näringslivsdag 2018 den 15 februari i Karlskoga. Kommunerna informerade vad som var på gång, det var föreläsningar med allt från framtidens mat till global marknadsföring av produkter i världsklass. Dessutom dök både Anna Lindberg och Thed Björk Bang-Melchior upp. Allt i ett snabbt och rappt tempo.

Kalle Selander utvecklingschef i Karlskoga kommun sammanfattar Östra Värmlands näringslivsdag 2018.

Karlskoga kommuns utvecklingschef Kalle Selander, tillika dagens konferencier, hälsade tjänstemän, politiker och företagare välkommen till årets näringslivsdag.

Därefter tog berättade kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson om vad som är på gång i Karlskoga. Bland annat att det byggs nya bostäder, kommun växer och näringslivet mår bra.

Därefter fick de övriga kommuner kortfattat informera om vad som händer hos dem. Alltså Degerfors kommun, Filipstads kommun, Hällefors kommun, Kristinehamns kommun och Storfors kommun.

Det var sammanlagt fem seminarier under dagen. Först ut var Michael Höglund, marknadschef på Saab Dynamics. Han talade med tema global marknadsföring av produkter i världsklass. Därefter följde Harald Cavalli-Björkman, kommunikationschef på re:newcell. Han berättade om företagets arbete med en teknologi för återvinning av bomullsfiber.

Annika Grälls från Alfred Nobels Science gav information om framtidens mat. Christer Bengtsson från Amexci AB, som nyligen etablerat sig i Karlskoga, berättade om 3D-print.

Dagens sista talare var Amy Loutfi, professor från Örebro universitet. Temat för hennes föreläsning var artificiell intelligens och autonoma system som förändrar.

Under rubriken lokal stolthet presenterades racingstjärna Thed Björk
Bang-Melchior och tidigare simhoppsstjärnan Anna Lindberg.

Värdkommun för nästa år näringslivsdag blir Degerfors kommun. Som bekräftelse på detta lämnade kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson över stafettpinne till sin dito i Degerfors Peter Pedersen.

Under kvällen delas också Möckelnregionens företagarpris ut. I år tilldelades det till Epos träindustri AB.

Per-Olov- och Dan Svantesson från Epos träindustri AB tilldelades Möckelnregionens företagspris 2018

Uppdaterad 2018-02-18