Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

”Att kombinera utbildning och jobb fungerar jättebra för mig”

Chakkrit Suksamran studerar sista terminen på vård- och omsorgsprogrammet på Vuxnas lärande för att bli undersköterska och kombinerar sin utbildning med sitt jobb inom hemtjänsten.

Jag kombinerar min utbildning med mitt arbete inom hemtjänsten och det har fungerat jättebra. Jag får ofta mitt skolschema tidigt så jag kan planera min arbetstid efter det. De gångerna det inte fungerar med jobbet är mina lärare väldigt tillmötesgående och hjälper mig hitta en lösning så jag inte missar något.” -Chakkrit Suksamran, elev Vuxnas lärande.

Precis som Chakkrit beskriver är målet att elever ska kunna utbilda sig samtidigt som man har ett jobb. Om man som elev har ett arbete under dagtid och inte kan närvara på alla lektionen finns det möjlighet att få handledning andra tider. Med undantag när det gället examinerande uppgifter och prov, då är det obligatorisk närvaro.

Jag tror att det är många som tvekar på att utbilda sig för de tror att det är svårt att kombinera med sitt jobb. Men det är inte den uppfattningen jag har. För mig har det fungerat jättebra och jag rekommenderar alla mina vänner att börja studera på plats på vuxnas lärande.