Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Lärcentrum

​Lärcentrums huvuduppgift är att ge distansstudenter möjlighet att mötas och bedriva sina högskole- och universitetsstudier på distans. En annan av våra huvuduppgifter är att driva de lokala och regionala behoven av utbildning och kompetensutveckling i samverkan med näringsliv och myndigheter.

Studieyta​

Lärcentrum erbjuder dig som vuxenstuderande en kreativ lärmiljö för studier, det vill säga en plats att studera på och möta andra studenter som man kan utbyta erfarenheter med.​

Är du inskriven på Lärcentrum som studerande kan du kvittera ut en egen nyckel och kan då använda våra lokaler alla dagar i veckan. För mer information om detta kontakta oss via e-post.

Tentamensmöjlighet​

I den utbildning du går kan det hända att ditt universitet/lärosäte tillämpar möjligheten att skriva tentamen på distans via ett Lärcentrum. Lärcentrum Karlskoga uppfyller de av NITUS fastställda kvalitetskrav som fler och fler universitet kräver av ett Lärcentrum ska följa för att få handha en tentamen.​

Så här går det till​

  1. Kontakta din handledare på den kurs du läser och hör efter om det är möjligt att få skriva tentamen på distans.​
  2. Ta sedan kontakt med oss via e-post för att få bekräftat att bokning är möjligt.​​ Tänk på att uppge ditt namn, personnummer, telefonnummer, e-post, vilket datum och tid som tentamen skall skrivas samt kontaktuppgifter till ditt universitet/lärosäte.
  3. När du fått svar från oss är det du som student som bekräftar till din handledare om vi kan ta emot dig eller ej.
  4. Efter du fått bekräftelse från oss är det du som student som ansvarar för att förmedlar vår e-postadress till ditt lärosäte så de kan ta kontakt med oss.
    Ditt lärosäte skall skicka tentamen och instruktioner till oss i god tid innan tentamensdagen.
  5. Vi ansvarar för att boka en tentamensvakt som bevakar dig under hela din skrivtid.
  6. Vi ombesörjer så ditt lärosäte får tentan sänt till sig snarast möjligt efter avslutad tentamen.

    OBS! Lärcentrum Karlskoga vänder sig enbart till kommuninvånare i Karlskoga och Degerfors kommuner.​ Vi tar ej emot studenter från andra orter eller kommuner.

​Lärcentrum Karlskoga har avtal med Karlstads universitet och vi har programstudenter knutna till oss som läser grundlärare- och förskollärarprogrammen på distans med studieort Lärcentrum Karlskoga.
KAU-studenterna som är knutna till vårt Lärcentrum har rätt att skriva sin tentamen på plats hos oss.

Kontaktuppgifter

Lärcentrum

E-post​: larcentrum@karlskoga.se

Postadress​:
Karlskoga kommun​
153. Kunskapens hus/Lärcentrum​
691 83 Karlskoga​

Besöksadress​:
Kunskapens hus
Värmlandsvägen 23, Karlskoga​

Hjälpte informationen på denna sida dig?