Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

”Det är aldrig för sent att sadla om”

Anna Warnqvist läser sista terminen på vård- och omsorgsprogrammet på Vuxnas lärande med drömmen om att bli undersköterska.

Jag är i grunden tandhygienist men kände att jag var sugen på en ny utmaning. Jag började arbeta på ett LLS-boende i Karlskoga och det blev snabbt klart för mig vilket stort behov det finns av undersköterskor”. – Anna Warnqvist, elev Vuxnas lärande.

Anna berättar hur hon först började studera kurser via Hermods, en digital utbildningssida, men att inte det var något för henne.

Jag tyckte det var svårt med den tekniska biten att studera på distans. Jag har inte den datavanan och det gjorde det svårt för mig när allt var digitalt. När jag fick reda på att det fanns möjlighet att i stället studera på plats tvekade jag inte en sekund. Jag avslutade min digitala utbildning och började i stället att studera på plats, vilket för mig var helt rätt beslut.

I kombination med sina studier arbetar Anna heltid på ett LLS-boende. Anna berättar att relationen till lärarna gör att det är möjligt.

Det är aldrig något konstigt. Jag försöker anpassa mitt arbete så gott det går till mina studier och de gånger det inte fungerar har jag en dialog med lärarna, de är alltid väldigt tillmötesgående. Lärarna är en stor del av den höga trivseln, de har en bra blandning av egen erfarenhet, utbildning och engagemang vilket gör det till en jättebra utbildning. Alla lärare vill att vi ska lyckas och det gör att engagemanget och viljan hos oss elever ökar.

När Anna får frågan om vad hon skulle vilja skicka med till personer som funderar på att börja studera på Vuxnas lärande säger hon:

Kör! Speciellt till er som är äldre och kanske är rädda för att ni inte ska klara av att sätta er i skolbänken igen. Det är aldrig för sent för att sadla om och här ges alla förutsättningar att klara av sin utbildning. Jag är jättenöjd och skulle rekommendera alla som är sugna på att göra något nytt att göra det. Jag lämnade tryggheten i mitt förra jobb och hoppade på den här möjligheten och jag ångrar mig inte en sekund!