Till Karlskogas startsida

Knapped lägergård

Lägergården är naturskönt belägen vid Lunnedets friluftsområde utanför Karlskoga. På Knapped Lägergård kan man samlas för till exempel friluftsdagar, hajker, lägerskolor eller naturstudier.

Gården är från början en bondgård med omkringliggande åkrar och hagar där kor betade under sommaren. Knapped Lägergård drivs sedan år 1999 av Karlskoga kommuns fritidsgårdar.

Friluftsliv

Lunnedsleden är en 13 kilometer lång vandringsled som går mellan Karlskoga och Lunnedet. Den passerar nära Knapped Lägergård och många använder den för att starta sin vistelse i Knapped Lägergård.

Lägergården erbjuder möjligheter att grilla, fiska från land eller båt, bada, spela beachvolleyboll och fotboll, samt mycket annat. Det finns fem ekor och 16 kanoter till förfogande, samt eldstad och en vedeldad bastu.

Vid sjökanten finns en långgrund badstrand, båtbrygga och båthus med tillgång till flytvästar.

För fiskeintresserade så hyser sjön Alkvettern abborre, gädda och gös. Barn och ungdomar under 16 år fiskar gratis. Fiskekort finns att köpa på Lunnedets fritidsanläggning eller online via Alkvetterns Fiskeförening.

Vi erbjuder möjlighet till längre kanothajker på Bergslagskanalens 64 kilometer långa sjösystem. I vårat kanothajkpaket ingår kanotvagnar, vattentäta tunnor och spritkök. Lämpliga lägerplatser med vindskydd finns längs hela Bergslagskanalen.

Faciliteter

I huvudbyggnaden finns ett standardutrustat kök, tre bäddar, samt toaletter och två duschutrymmen. På övervåningen finns ett mindre utrymme för till exempel sammanträden, samt två omklädningsrum.

Vill man övernatta så erbjuder lägergården fem övernattningsstugor med totalt 23 bäddar med madrasser, täcke och kuddar. Ta med egna sängkläder! Dessa stugor är utrustade med element som håller stugorna varma under vår och höst. Under extrem kyla så blir stugorna för kalla, men fungerar även att sova i under vintertid.

I ladan finns ett 30-tal sängar utan madrass och kuddar. Fria ytor för luftmadrasser etc. finns. Ladan är inte uppvärmd. I ladan finns öppna ytor för fest och större samlingar med tillgång till bord, bänkar och en kiosk.

Lägergården har gott om gräsytor att slå upp tält på, samt två vindskydd.

Under vintertid plogas vägen fram till lägergården, men övriga ytor skottas normalt inte.

Sommarverksamhet

Fritidsgårdarna bedriver sommarverksamhet under fyra veckor i Knapped.

Hjälpte informationen på denna sida dig?