Till Karlskogas startsida

Möt Alexander, barnskötare

Porträtt kille lekplats i bakgrunden

Alexander, barnskötare Karlskoga kommun.

Alexander jobbar som barnskötare i Karlskoga kommun. Han fick sin anställning efter sina studier till barnskötare på Vuxnas lärande i Karlskoga.

Vad har du studerat? Vad tyckte du om utbildningen?

Jag har läst till barnskötare på Vuxnas lärande i Karlskoga. I utubldningen hade vi mycket praktik och det var en av sakerna jag gillade bäst med utbildningen. I och med praktiken fick jag tidigt komma ut i verksamhet och känna på hur det är att arbeta som barnskötare. Vi hade även väldigt bra lärare under utbildningen. Alla lärare var väldigt stöttande och gav mig den hjälp jag behövde för att lyckas med mina studier.

Var det lätt eller svårt att få jobb efter avslutad utbildning? Visste du vart du skulle vända dig?

Jag skickade in en ansökan direkt efter avslutad utbildning och bara efter någon vecka fick jag en anställning. Jag har varit kvar på samma förskola sedan dess och trivs jättebra!

Hur är det att arbeta som barnskötare?

Det bästa med mitt jobb är att få vara med när barnen utvecklas. Det är ett väldigt varierande jobb där ingen dag är den andra lik. Efter utbildningen känner jag att jag hela tiden får möjlighet att fortsätta utvecklas, mycket tack vare mina kollegor som är med och stöttar och hjälper mig. Om du vill arbeta som barnskötare ska du tycka om att arbeta med människor, att arbeta som barnskötare är ett väldigt socialt jobb.

Vad vill du skicka med till andra som funderar på att utbilda sig till barnskötare?

Om du gillar att arbeta med människor och trivs med mycket människor omkring dig är barnskötare ett perfekt jobb! Som barnskötare växer du mycket som person och i ansvar. Jag tycker inte att det är något att fundera på utan det är bara att söka. Det är en kort utubldning som leder till ett bra jobb!

Hjälpte informationen på denna sida dig?