Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Kultur- och föreningsförvaltningen

Kultur- och föreningsförvaltningen har ett nära samarbete med föreningar, organisationer, kulturarbetare och arbetar för att främja kultur och fritidsutbudet för alla Karlskogabor. Förvaltningen består av Kulturskolan, Strandbadet, Föreningsstöd, Bibliotek och allmänkultur samt förvaltningsstab.

  • Kulturskolan ansvarar för att driva pedagogisk verksamhet inom musik, bild, dans och teater, uppdragsverksamhet samt arrangerar en mängd föreställningar av olika slag.
  • Strandbadet är Karlskogas badhus och ansvarar för allmänhetens bad, skolans simundervisning och olika grupaktiviteter. Här finns fyra bassänger, gym och ett café. Här erbjuds motionssim, vattengympa, djupvattenträning, Aqua Float och cirkelträning. Badhuset är en hemvist för flera föreningar till exempel simning, simhopp och sportdykning
  • Föreningsstöd ansvarar för drift och skötsel av idrotts- och friluftsanläggningar som Nobelanläggningarna, Lunnedet och driften av sporthallen, Stråhallen. Enheten sköter också kommunala badplatser, spår och leder. Enhetens uppdrag är även att boka och hyra ut idrotts- och evenemangslokaler, att betala ut föreningsbidrag samt samordna lovverksamhet. Uppgifter som åligger kommunen enligt lotterilagen.
  • Bibliotek och allmänkultur ansvarar för folkbiblioteksverksamhet, rådgivningen som består av konsumentvägledning, budget- och skuldrådgivning samt energi- och klimatrådgivning . Enheten ansvarar också för konstutställningar, konstpedagogisk verksamhet i kommunens konsthall och gallerier samt förvaltar kommunens konstsamlingar, donationer och konstverk inomhus.

Förvaltningschef: Maria Motin, tillförordnad

Kontaktuppgifter

E-post: kfn@karlskoga.se (kultur- och föreningsnämndens diarium)

Telefonnummer: 0586-610 00 (Servicecenter)

Besöksadress:
Centralplan 7 (endast förbokade besök)

Adress:
Karlskoga kommun
29. Kultur- och föreningsförvaltningen
691 83 Karlskoga

Hjälpte informationen på denna sida dig?