Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

13 november 2019 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Elever får åka till nordiska ministerrådets och UNICEFs toppmöte

Tre elever från årskurs sex på Stråningstorpsskolan har fått möjligheten att åka till nordiska ministerrådets och UNICEFs toppmöte i Köpenhamn som representanter för Sverige.

Mötet anordnas för att ge barn och ungdomar från de nordiska länderna en chans att prata om barns möjlighet till deltagande i beslutsfattandet i de nordiska länderna säger Maria Granfält, lärare i årskurs sex.

Skolan har haft svårt att välja vilka elever som skulle få åka eftersom det fanns så många bra kandidater. Därför anordnades en tävling där eleverna skulle skriva en argumenterande text om varför just de skulle få åka. En jury läste sedan igenom texterna och valde ut tre elever. Men det var trots detta inte ett helt lätt val, enligt jurymedlemmarna så märktes det att eleverna arbetat med argumenterande texter enligt cirkelmodellen och blivit riktigt bra på att skriva argumentationstexter.

Till slut lyckades juryn enas om tre elevers texter. Texterna lästes upp inför alla elever i årskurs sex och mottogs med applåder. Dessa tre elever får tillsammans med personal från skolan åka till Stockholm den 25 november och sedan till Köpenhamn 15 – 17 januari.

Uppdaterad 2019-11-13