Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 september 2020 - Uppleva & göra

Här finns konst för alla!

Karlskoga kommun har totalt tre gallerier, Konsthallen, Det Lilla Galleriet och Galleri Maja som du som besökare kan ta del av konst i.

Konsthallen finner du centralt i Tingshusparken och arrangerar regelbundet flera utställningar med vernissage och musikuppträdanden under året. Det Lilla Galleriet finns i anslutning till Karlskoga bibliotek och har enstaka mindre utställningar, där ställs det bland annat ut om Alfred Nobel i anslutning med Nobelveckan i december.

Kommunens nyaste galleri, Galleri Maja öppnades den 29 januari 2020 och ligger i anslutning med bibliotekets café, Café Bibblan och bjuder på lokala konstutställningar. Idag är galleriet till exempel fyllt med Sinikka Holmas utställning i temat, Tiden i bild som pågår till den 24 september.

Gallerierna är bra platser för att visa upp sin kreativitet på, säger Sanna Seppänen, kultursekreterare på Karlskoga kommun.

Galleri Maja har fått sitt namn efter Maja Ekelöf som är en del av Karlskogas historia där hon arbetade under sina år som författare och städerska. Maja är känd för sin bok ”Rapport från en skurhink” skriven i dagboksform som ger en knivskarp bild av en låglönearbetares slitsamma vardag.

Uppdaterad 2020-09-11