Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

13 juli 2020 - Utbildning & barnomsorg

Ny hållbar förskola står klar under 2021

Just nu planeras det för fullt för byggnation av en ny, hållbar förskola i Karlskoga.

I höst påbörjas bygget av en ny förskola i Karlskoga. Placeringen blir i de östra delarna, närmare bestämt i Brickegårdsområdet. Det som gör just den här förskolan lite extra speciell är att den byggs ut ifrån ett hållbarhetsperspektiv, både när det gäller miljö, socialt och ekonomiskt. Man tänker utifrån ett långt tidsperspektiv, sätter kurs mot en långsiktig hållbar framtid som involverar alla barn, all personal och alla vårdnadshavare.

Under det de senaste åren har ett föreberedande arbete pågått där man haft en så kallad designdialog med personal, rektorer och barn. Där alla har fått komma med förslag och önskemål om hur framtidens förskola ska se ut och vad den ska innehålla.

Förskolan kommer att bestå av sex avdelningar med plats för drygt 100 barn totalt. Tre avdelningar från Bråten, hela Sandtorpet och Solbringen kommer att flytta in på den nya fräscha förskolan.

Just nu pågår planering inför att arbetet med byggnationen av den nya förskolan ska starta i höst, för att sedan stå klar i början på hösten 2021.

Uppdaterad 2020-07-13