Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

25 mars 2020 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Illustrationen visar den parkeringsyta som ska byggas om under våren, med start i början av april.

Nu fortsätter arbetet med trygga och säkra parkeringar i centrum

Under våren fortsätter arbetet med att bygga om parkeringsytorna i centrum. Förutom att det blir en tryggare och säkrare yta för alla trafikanter blir det också en snygg entré till Karlskoga centrum.

Arbetet med den södra parkeringsytan sätter igång nu i början av april och beräknas vara klar i början av sommaren. Resultatet blir en parkeringsyta med högre säkerhet för alla trafikanter som rör sig där, bättre trafikflöde samtidigt som utformningen bidrar till en snygg entré till Karlskoga centrum.

Träden byts ut

Det första som kommer att göras på plats är att träden som idag står i utkanten av parkeringen kommer att tas ner.

Träden är i dåligt skick och rötterna har bland annat växt in på parkeringsytan och skadat asfalten. Därför passar vi på att plantera nya träd nu när vi ändå gör om parkeringen, säger Agnetha Köhler som är projektledare.

Ytan kommer alltså inte att vara utan träd särskilt länge. När man är klar med den övriga ombyggnationen så kommer nya träd att vara på plats.

Det blir en blandning av höga träd och lägre buskar för att skapa en inramning till parkeringsplatsen, samtidigt som de växter och träd vi valt passar bra i trafikmiljö och inte riskerar att skymma sikten, fortsätter Agnetha Köhler.

Alternativa platser för parkering

Under tiden arbetet pågår är den södra parkeringen avstängd. Istället hänvisas besökare i centrum till andra parkeringsplatser i centrum, exempelvis den nyrenoverade parkeringen som ligger precis intill. Andra alternativ är takparkeringen uppe på Kulan-huset eller Alfred Nobels torg där man under byggtiden kommer att ha kvar de extraplatser som funnits under hösten och vintern.

Läs mer och följ arbetet med ombyggnationen i centrum här.

Uppdaterad 2020-03-25