Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

23 mars 2020 - Stöd & omsorg

Lägger extra kraft på aktiviteter

Två veckor har snart gått sedan kommunens vård- och omsorgsboenden stängdes för externa besökare. De återkommande sociala och kulturella aktiviteterna har satts på paus.

Personalen har fått många restriktioner för att minimera smittspridning och skydda de äldre. Ändå har man på många boenden lagt extra kraft på att ordna sociala aktiviteter vilket de nu hyllas för av anhöriga som inte själva kan hälsa på.

En god doft från bakning och matlagning, lite extra gott fika, en promenad i vårsolen och pyssel av olika slag. På Karlskoga kommuns boenden arbetar man hårt för att få vardagen att fungera även när många försiktighetsåtgärder vidtagits för att på bästa sätt skydda alla boende från smitta med anledning av coronaviruset, covid-19.

Mycket positiv respons

Det är tråkigt att inte få träffa sina anhöriga och vänner och man längtar efter varandra och hoppas på att ses snart igen. Med kultur och sysselsättning öppnar personal och boenden upp för egna stimulerande aktiviteter på enheten och man känner inte av sin instängdhet och besöksförbudet lika starkt.

Jag är så tacksam för alla duktiga chefer och medarbetare som sköter verksamheterna på utomordentligt sätt! Även väldigt skönt att få så mycket positiv respons av alla anhöriga. Vi gör allt vi kan för att skydda de boende, säger Maria Malmsten, områdeschef för Karlskoga kommuns vård- och omsorgsboenden.

Uppdaterad 2020-03-24