Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

5 december 2019 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Arbetet i centrum: snart monteras bänkar, räcken och lampor

Byggområdet i centrum har öppnats upp så att det ska vara lättare att ta sig fram mellan butikerna nu när julklapparna ska inhandlas.

Byggområdet kommer att krympa mer och mer allt eftersom arbetet går framåt. Någon gång under nästa vecka (vecka 50) kommer infarten via Garvaregatan att öppnas upp, så att det blir ännu lättare att ta sig in till parkeringen som byggts om.

Värmeslingorna är snart igång

Värmeslingorna i marken beräknas vara igång runt lucia, men det tar olika lång tid innan marken är så pass uppvärmd så att snö och is smält bort. Under nästa vecka gjuts också trappen som leder upp till Kiltorget.

Vi kommer inte att öppnas upp trapporna innan räcken är monterade och markvärmen har slagits på. Trapporna kan bli väldigt hala när de inte är uppvärmda, förklarar Agnetha Köhler, projektledare på Karlskoga kommun.

Andra detaljer som ska ställas på plats den närmsta tiden är bänkar, cykelställ och belysning. Bänkarna levereras i mitten av januari och kommer därefter att monteras på plats.

Södra parkeringen byggs om i vår

Ombyggnaden av parkeringsytan som ligger nedanför Snurran är planerad till sen vår 2020.

Den ombyggnationen är inte alls lika omfattande som den som pågår just nu och kommer därför inte ta lika lång tid. Mer information om tidsplan och vilka åtgärder som ska genomföras kommer i början av nästa år.

Läs mer och följ arbetet i centrum.

Uppdaterad 2019-12-05