Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 oktober 2019 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Den här veckan har det pågått röstning till Ungdomsfullmäktige i högstadie- och gymnasieskolor i Karlskoga.

Demokratifrågan är viktig i valet till Ungdomsfullmäktige

Ungdomar vill vara med och påverka sin vardag och det kan de göra genom att välja vilken kandidat som ska vara deras företrädare i Ungdomsfullmäktige.

Ungdomsfullmäktige i Karlskoga har funnits i snart tre år i Karlskoga och har under de här åren visat att det går att påverka i kommunen. Den här veckan har högstadie- och gymnasieelever gått till val och genom att göra ett aktivt val kan de rösta fram vilka som ska vara med i Ungdomsfullmäktige.

Att rösta är en viktig del i den demokratisk process och nu har ungdomarna för tredje året i rad fått möjligheten att rösta fram sin kandidat till Ungdomsfullmäktige. Linn Jerkku har varit med i Ungdomsfullmäktige i ett år och det var en kompis som fick henne att börja. Det har varit ett innehållsrikt och lärorikt år.

Det tar tid att lära sig hur det går till i ett Ungdomsfullmäktige. Men, vi har bland annat varit med på den drogfria skolavslutningen, ordnat gratis bio vid jul och vi var fyra stycken som besökte SVUNG (Sveriges ungdomsråd) för några veckor sedan, berättar Linn.

Högstadieeleverna har varit de som varit mest intresserade av att både rösta och att ställa frågor om vad Ungdomsfullmäktige är och vad det innebär att vara med. Kristin Adamsson har varit med och jobbat ute på skolorna under alla tre valen och tycker att det har behövts den här tiden för att få upp intresset för Ungdomsfullmäktige.

Jag brukar säga till ungdomarna att Ungdomsfullmäktig är en hjälp till er ungdomar så ni har en bra stad att leva och bo i. Tror även att ungdomarna som engagerat sig märker att de har möjlighet att vara med och påverka, säger Kristin.

 

Uppdaterad 2019-10-11