Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

4 oktober 2019 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hans Berg-Nilsson, komunstrateg, hälsade besökarna välkomna till Anhörig- och äldredagen och skickade med karta och information om Flextrafiken.

Välbesökt anhörig- och äldredag gav nya kontakter och inspiration

Information, tips, nya kontakter och inspiration. Onsdagens anhörig- och äldredag bjöd på ett brett program som lockade många besökare till Folkets hus i Karlskoga. Kommunens och föreningslivets olika verksamheter och utbud för anhöriga- och äldre presenterades, däribland en hel del nytt. Några av dessa var Alzheimerföreningen i Örebro län och Sam & Sara från Degerfors som också höll i modevisningen.

- Det viktigt för oss att vara med här och sprida kunskap och fånga upp nya medlemmar men också att kunna vara med och påverka, säger Jan Backlund som tillsammans med Sonja Rådman representerade Alzheimerföreningen, en av de nya föreningarna på mässan.

Några bord längre bort stod arbetsterapeut Ann-Marie Englund och sjuksköterskan Maritha Jonsén och informerade om kommunens Minnesteam. Teamet gör utredningar av personer med demenssjukdomar men har också en viktig roll i att stötta anhöriga.

- Behovet är stort och kanske vi kan samarbeta, föreslog Jan Backlund som gärna ser att Alzheimerföreningen får igång verksamhet i Karlskoga.

Information för att undvika fallolyckor

Nya kontakter och social samvaro är en viktig del av dagen och många besökare tog chansen att prata med utställarna och prova på aktiviteter. Projekt ”Balansera mera” handlar om att minska antalet fallolyckor genom att ge information om vad man själv kan göra för att undvika dessa. Här fick besökarna också möjlighet att testa både styrka och balans.

Sedan 8 april har flextrafiken utökade tider och det var något av det som kommunens servicecenter passade på att informera om. Niina Slagner, kommunvägledare, och Hans Berg-Nilsson, kommunstrateg, skickade med besökarna karta med alla hållplatser inom kommunen och information om hur beställningen går till.

- Vi vill nå ut med Flextrafiken till så många som möjligt, det här är en väldigt bra och flexibel möjlighet för resande, sa Hans Berg-Nilsson.

I cafédelen samlades många besökare för att njuta av kaffe och underhållning. Efter sång och musik med B-O Söderberg och dansuppvisning med Glada ringen bjöds publiken in att delta i sittgympa med musik. Dagen avslutades med modevisning och prisutdelning.

Uppdaterad 2019-10-07