Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 december 2018 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Avgiftsfri timme för parkering i centrum

Nu införs en avgiftsfri timme för parkering i centrala Karlskoga. När du parkerar gör du precis som tidigare genom att registrera parkeringen via app, sms eller i parkeringsautomat - första timmen blir då automatiskt avgiftsfri.

Från och med onsdag 19 december, lagom i tid inför slutspurten på julhandeln, behöver du som besöker Karlskoga centrum med bil inte betala någon avgift för den första timmen du parkerar. Och så kommer det fortsätta att vara även efter jul- och nyårshelgerna.

Genom att införa en timmes avgiftsfri parkering i centrum får vi bättre rotation på platserna som det idag är högt tryck på, säger Agnetha Köhler, trafikingenjör på Karlskoga kommun.

Det är fortfarande parkering i max fyra timmar som gäller i centrum, skillnaden är att första timmen blir avgiftsfri. Du registrerar din parkering precis som tidigare, via Parksters app eller med sms och betalar då ingenting för den första timmen. Om du registrerar din parkering i någon av parkeringsautomaterna blir den första timmen automatiskt avgiftsfri och du placerar biljetten som vanligt i framrutan. För den som planerar att parkera en kort stund, upp till en timme, är det möjligt att endast använda p-skiva, eller på annat sätt visa när bilen parkerades.

Uppdaterad 2018-12-20