Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

23 april 2018 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Gångfartsområdet vid torget – så kommer det funka

Ombyggnationen runt Alfred Nobels torg rullar på och när gatan öppnas igen den 1 juni, kommer den vara utformad som ett gångfartsområde.

Men vad är egentligen ett gångfartsområde?

När torget står klart kommer det fortfarande vara tillåtet med fordonstrafik på det nya gångfartsområdet, men fordon, såsom bilar, mopeder, cyklar och sparkcyklar får endast köra i gångfart och har även väjningsplikt mot gående. På gångfartsområdet får inga fordon parkeras, men det går bra att stanna till för att släppa av och plocka upp passagerare eller lasta i och ur något ur bilen. Även busstrafiken kommer efter ombyggnationen gå över gångfartsytan.

Centrumleden – en snabb och smidig väg till centrum

Området runt Alfred Nobels torg kommer nu blir nu mer anpassad för centrumbesökare som rör sig till fots mellan butiker och restauranger på och runt torget. Tanken med att utforma ett gångfartsområde är att skapa en säkrare miljö för gående, men också en mer social plats för besökare i centrum som bland annat kommer kunna slå sig ner vid någon av bänkarna som placeras ut där.

Centrumleden är ett alternativ för att snabbt och smidigt ta sig till centrala Karlskoga. Den vägen leder också till bra parkeringsmöjligheter i nära anslutning till centrum, exempelvis nedanför Kulan-huset eller takparkeringen. Parkering för rörelsehindrade flyttas från torget till Stadshusgatan, alltså den gata som går in parallellt vid sidan av Hotell Alfred Nobel, som utökas med fler sådana platser.

Så här får fordonstrafik köra under byggtidenöppnas i nytt fönster

Så här får fordonstrafik köra efter ombyggnationenöppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2018-05-03