Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

21 november 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Bråtenskolan vann tävlingen "Vårt naturreservat"

Under hösten har länets elever i åk 4-6 bjudits in för att delta i tävlingen ”Vårt naturreservat”. Uppdraget var att jobba med begreppet ”vårt naturreservat” och på något sätt åskådliggöra vad det innebar för klassen.

Arbetet skulle sedan gestaltas i någon form, exmepelvis dikter, berättelser, teckningar, foton, filmer, böcker, musik eller annat sätt som klassen valde. Bråtenskolans årskurs 5 valde att göra en film om Bullerdalen - som ocskå ledde till vinst i tävlingen.

Se filmen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under hösten har en jury, bestående av representanter från Länsstyrelsen, Hopajola, Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet, tittat igenom de bidrag som kommit in till tävlingen och alltså utsett bidraget från Bråtenskolan klass 5 till vinnare.

Juryns motivering

”Med stort engagemang och känsla för naturen har klass 5 på Bråtenskolan i Karlskoga tagit sig an uppgiften att berätta om sitt naturreservat Bullerdalen. En fantastisk presentation av arbetet i form av en film visar hur klassen jobbat med frågan både i slöjden, musiken, bilden, svenskan och biologin.

Budskapet som filmen för fram inspirerar oss på Länsstyrelsen och Hopajola att fortsätta arbetet med att skydda och förvalta naturen. Vi tror också att filmen kommer att spridas och väcka nyfikenhet hos många fler.”

Luciatåg i vinstpotten

Klassen belönas med 5 000 kronor till klasskassan och äran att arrangera ett luciatåg i något naturreservat.

Luciatåget kommer att arrangeras på kvällen den 13 december i det naturreservat som klassen valt. Släkt och vänner samt allmänhet och press kommer att bjuda in till det evenemanget.

Uppdaterad 2016-11-21