Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

25 oktober 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Anna Nordlund, Siv Björck-Kjellgren, Krister Kjellgren, Emil Lundqvist och Maria Motin gick trygghetsvandring under tisdagen.

Anna Nordlund, Siv Björck-Kjellgren, Krister Kjellgren, Emil Lundqvist, samt Maria Motin gick en gemensam trygghetsvandring under tisdagen.

Trygghetsvandring i centrala Karlskoga

I Karlskoga pågår ett arbete för att certifiera Karlskoga som en trygg, säker och attraktiv stad även under kvälls- och nattetid.

En del i projektet är att deltagare går trygghetsvandringar mellan kl 09.00-05.00 i centrala Karlskoga. Dessa vandringar genomförs denna vecka, 25 och 29 oktober.

Projektet startade maj 2016 och är ett samarbete med representanter från näringslivet, Polisen, tjänstemän och politiker från kommunen samt organisationer. Målet är att Karlskoga ska få en kvalitetsmärkning som heter Purple flag, hösten 2017.

De två ansvariga för projektet från Karlskogas sida är Martina Björck, turismansvarig på Karlskoga Näringsliv & Turism och Mats Johansson, säkerhetssamordnare på Karlskoga kommun.

Att tilldelas certifikatet Purple flag blir ett värdefullt komplement till stadens marknadsföring och varumärkesbyggande. Både för besöksnäringen och kommunen i helhet, säger Martina Björck.

Vad är Purple flag?

Purple Flag är ett certifikat som handlar om att skapa en trygg och samtidigt levande stad även efter klockan 17. Den lila flaggan blir därmed symbolen för en trygg, säker, jämställd och attraktiv stad som håller en hög och trygg kvalitet med ett varierat kvällsutbud för alla.

Fem fokusområden

För att bli certifierad krävs att man uppfyller särskilda kriterier utifrån fem fokusområden; välkomnande, rörelse, utbud, plats och policy. Dessa är framtagna för att fånga upp totalupplevelsen och de förväntningar som stadskärnor erbjuder kvälls- och nattetid, oavsett målgrupp och storlek på stadskärnan.

Stefan Bergqvist, Maria Nyberg, Marina Sjödahl samt Leif Fredriksson.

Trygghetsvandrade gjorde även Stefan Bergqvist, Maria Nyberg, Marina Sjödahl och Leif Fredriksson.

Uppdaterad 2016-10-25