Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

13 maj 2016 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Programmet börjar bli klart för årets Karlskogafest 16 juni

Karlskogafesten, kommunens egen gratisfest för invånarna i Karlskoga arrangeras den 16 juni 2016 för tionde året i rad. Programmet är i stort sett klart. Det innehåller bland annat artistuppträdanden i Ekmansdalen och på Alfred Nobels torg, ett internationellt smörgåsbord, godisregn och företagsutställning på Alfred Nobels torg.

De artister som nu är klara till Karlskogafesten är: Lisa Ajax, känd från Idol och Melodifestivalende samt de lokala banden Boggelyboys, Old Barrels och Värmlandspojkarna. Tillsammans med tävlingen Stjärnskott uppträder även Hilda Stenman. Ytterligare någon mer artist är på ingång.

Karlskogafesten är en stadsfest och från Alfred Nobels torg ner till Katrinedalsparken bjuds det på en rad aktiviteter för alla åldrar.

Alfred Nobels torg

På torget blir det företagutställning. Där finns också en scen där Stjärnskott, den unga sångerskan Hilda Stenman och lokala band uppträder.

Katrinedalsparken

I Katrinedalsparken kommer det att finnas flera aktiviteter för barn och unga. Till exempel ponnyridning, klättervägg, tivoli och hoppborg.

Internationellt smörgåsbord

På sträckan mellan Ekmansdalen och torget kommer det att finnas knallar men också ett internationellt smörgåsbord. Där finns möjlighet att provsmaka rätter från flera länder i världen.

Ekmansdalen

På den stora scenen i Ekmansdalen framträder de lokala banden Boggelyboys, Old Barrels och Värmlandspojkarna. Dessutom kommer Lisa Ajax känd från Idol och Melodifestivalen att äntra scenen. Det kommer även att tillkomma någon mer artist.

Förutom artister bjuds det på presentation av spelartrupperna i BIK Karlskoga och Rävåsens IK Karlskoga. Det blir också godisregn från båda scenerna.

Konferencier för detta år är kommunens utvecklingschef Kalle Selander. Och traditionsenligt invigs Karlskogafesten av kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson. 

Så, glöm inte att boka in 16 juni.

Se även www.karlskoga.se/karlskogafesten

Uppdaterad 2016-05-16