Till Karlskogas startsida

Rödhaken

Rödhakens förskola. En guld tegelbyggnad med röda detaljer och röda tegelpannor. Asfalt kring byggnaden som möts av en gräsmatta.

Förskolan Rödhaken ligger centralt belägen i Karlskoga men har nära till skog och natur. Från klätterställningen på gården ser vi sjön Möckeln och åt andra hållet skymtar vi Folkets hus och Rävåskullen.

Hos oss på Rödhaken har vi två avdelningar och arbetar som ett huslag där pedagogerna och barnen ses som en helhet. Vi arbetar i grupper tisdagar, onsdagar och torsdagar där barnen är indelade utifrån ålder och mognad.

Vi ser stort pedagogiskt värde i närmiljön och spenderar därför mycket tid utomhus, på gården i den närliggande doktorsparken eller på promenad i närområdet.

Förskolans arbetssätt

Förskolans arbetssätt präglas av barnens behov och intressen. Barnets tankar och funderingar kring sig själv och sin omvärld är det vi är nyfikna på och bygger vår verksamhet utifrån. Vi utgår också från förskolans läroplan och barnkonventionen som sätter barnet i centrum. Varje barn har en egen utvecklingsplan, där vårdnadshavare är delaktiga.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar i förskolan i Karlskoga kommun. Länk till annan webbplats.

Kort fakta om förskolan:

  • Kommunal förskola
  • Två avdelningar

Sjukanmälan och annan frånvaro

Om barnet är sjukt eller av annan anledning ska vara borta från förskolan, behöver vi gärna veta det redan 07.00 samma dag. Vi behöver även veta den dag barnet kommer tillbaka, efter frånvaron. Detta på grund av att matbeställningen från Ugglans kök ska bli rätt.

Det går även att anmäla frånvaro genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare som är på när förskolan är stängd eller skicka sms .

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Kontaktuppgifter

E-post: rodhaken@karlskoga.se

Besöksadress:
Knut Wistrands väg 4

Namn: Madelen Handell

Titel: Rektor

E-post: madelen.handell@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?