Till Karlskogas startsida

Upplevelsebaserad verksamhet

Vi erbjuder daglig verksamhet inom upplevelsebaserad verksamhet på Nova-gruppen och Kördelux. Det finns personalstöd på heltid i båda verksamheterna.

Nova-gruppen

Inom Nova-gruppen tränar deltagarna på att utveckla och bibehålla förmågor. Gruppen använder sig den upplevelsebaserade lokalen Känslan där deltagarna kan få sinnesstimulans.

Kördelux

Kördelux är, sedan starten 2013, en kör- och musikverksamhet för personer som har olika former av psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Kören är kärnverksamheten men man erbjuder även dans, teater, rockgrupper och smågrupper.

Varje tisdag övar Kördelux en timma och femton minuter och alla på daglig verksamhet är välkomna som deltagare i kören. Körövningarna hålls i Kulturskolans aula. Repertoaren består av blandad musik beroende på deltagarnas önskemål.

Flera bejublade konserter

Kördelux gör enklare konserter för nära och kära, på äldreboenden och förskolor, på kommunens arrangemang vid nationaldagsfirande och vid idrottsevenemang med mera.

Tillsammans med Kördelux vänner, en ideell förening som stödjer verksamheten, arrangeras större externa konserter tillsammans med namnkunniga artister och professionella musiker. Kördelux har bland annat sjungit med Hasse Andersson, Chris Cläfford, Sigrid Bernson, Boris Rene, Magnus Bäcklund, Åsa Bergfalk och Peter Hallström.

Dokumentärfilm om Kördelux

När kören ville göra något som de aldrig gjort förut valde de att sätta upp en konsert tillsammans med den uppmärksammade Svenska Kammarorkestern. Samarbetet innebar konstnärliga krockar, skratt och gråt. Vägen fram till konserten porträtteras i dokumentärfilmen Berättelsen om Konsert Delux - och hur världens bästa instrumentalister mötte världens bästa Kördelux. Filmen hade premiär i februari 2023.

Hjälpte informationen på denna sida dig?