
Sommarjobba i Karlskoga
Att arbeta i en kommun är att ha Sveriges viktigaste jobb. Du får gå till och från jobbet med en känsla av att göra skillnad. Under sommartid har du som fyllt 18 år chansen att jobba inom någon av kommunens spännande verksamheter.
Oavsett om du ger vård och trygghet åt äldre eller lagar mat till barn så bidrar du till att skapa bra dagar för människor som lever och verkar i Karlskoga.
Som sommarvikarie ersätter du ordinarie personal under semesterperioden. Du får en introduktion, välkomnas i arbetsgruppen och får de kunskaper du behöver för att utföra de arbetsuppgifter som finns på arbetsplatsen.
Ansök om sommarjobb
Ansökan till sommarjobb för säsongen 2023 öppnade den 1 januari 2023.
Du ansöker här: recruit.visma.com Länk till annan webbplats.
Har du frågor inför din ansökan? Här på sidan hittar du information om de olika sommarjobben som kommunen erbjuder. Du kan även inspireras av andra som sommarjobbat hos oss, se vanliga frågor och svar samt få information om hur rekryteringsprocessen ser ut.
Sommarjobb inom vård och omsorg
Vård- och omsorgsboende
Ett vård- och omsorgsboende är till för äldre som har behov av vård och omsorg dygnet runt. Att arbeta inom vård och omsorg innebär att du hjälper och stödjer de äldre med olika moment så att de kan klara av sin vardag. Det kan röra sig om allt från att personlig omvårdnad, vara behjälplig i matsituation, städning och medicinhantering. Du har en viktig roll i direktkontakten med våra brukare med fokus på kvalitet. Du ingår i ett arbetslag men utför ibland uppdragen på egen hand.
Personlig assistent
Att arbeta som personlig assistent innebär att stödja och hjälpa en person med funktionsnedsättning. Det kan innebära att hjälpa och stödja personen vid vardagliga sysslor, personlig hygien eller fritidsaktiviteter. Du arbetar hemma hos brukaren och mestadels förekommer ensamarbete.
Socialpsykiatrin
Inom socialpsykiatrin möter du människor med psykiska funktionsnedsättningar och eventuell samsjuklighet som bor på gruppboende. Personal på boendet ska stödja brukarna med den dagliga livsföringen genom individanpassat vardagsstöd. Detta innebär varierande arbetsuppgifter med fokus på motivationsarbete, stöd och hjälp med fysisk- och psykisk ohälsa, och stöd vid praktiska moment såsom hygien, städning, matlagning och övriga hushållsbestyr. Personal ska även stödja brukarna i deras fritid och sociala liv.
Hemvården
Att arbeta inom hemvården innebär att hjälpa och ge stöd i det egna hemmet. Du har en viktig roll i direktkontakten med våra brukare där du ger personlig omvårdnad och serviceinsatser i enlighet med gällande biståndsbeslut med fokus på kvalitet. Det kan handla om att ge stöd för att klara vardagen såsom hjälp med personlig omvårdnad, städning och medicinhantering. Du ingår i ett arbetslag men utför ibland uppdragen på egen hand. Hemvården i Karlskoga är uppdelat i tre områden och vi tar oss till brukaren både med cykel och bil beroende på vart brukaren bor.
Stödassistent
Att arbeta som stödassistent innebär att stödja och hjälpa personer med funktionsnedsättning i deras vardag allt från vardagliga sysslor, personlig hygien eller fritidsaktiviteter. Du arbetar inom boenden för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Inför anställning hämtar vi uppgifter ur misstanke- och brottsregistret.
Sommarjobb inom kost och städ
Kost
Som kock eller köksbiträde kommer du att arbeta i mottagningskök eller produktionskök. I våra produktionskök tillagas hela måltiden och skickas därefter ut till mottagningskök och andra verksamheter i kommunen. I köken jobbar vi med att förbereda matlagning, tillaga måltider och packa livsmedel för utkörning till förskolor, skolor och äldreomsorg.
Städ/lokalvård
Städverksamhetsområdet omfattar både Karlskoga och Degerfors kommun inklusive Svartå och Åtorp. Arbetet som städare eller lokalvårdare innebär städning, men kan ibland kombineras med städ och uppdrag i mottagningskök. Jobbet innebär att tvätta städmaterial, vardagligt underhåll av redskap, maskiner och övrig utrustning samt ta ansvar för att uppdraget utifrån beställning blir väl genomförda med kunden och beställaren i fokus.
Vanliga frågor och svar
Vad är skillnaden på sommarjobb och feriepraktik?
Sommarjobb är ett vikariat där du ersätter ordinarie personal under deras semester. För merparten av kommunens sommarjobb behöver man ha fyllt 18 år vid vikariatets början.
En feriepraktikant går bredvid erfaren personal och får handledning i de arbetsuppgifter som ska utföras. Utifrån intressen och förmåga får du prova på olika arbetsuppgifter. Feriepraktik erbjuds till ungdomar som slutfört åk 9 och åk 1 på gymnasiet. Läs mer om feriepraktik här.
Får jag jobba hela sommaren?
Det finns två sommarperioden, period 1 och period 2. Period 1 pågår mellan vecka 25 och 28 och period 2 pågår mellan vecka 29 och 32. Du uppger själv i din ansökan om du kan/vill arbeta båda perioderna eller endast en.
Vilka arbetstider gäller?
I många av våra verksamheter pågår verksamhet dygnet runt. Många av våra arbetsplatser har därför scheman som täcker dag, kväll, vardag och helg.
Hur mycket får jag i lön?
Lönen är individuell och påverkas av vilket uppdrag du är anställd för samt din kompetens och erfarenhet.
När betalas min lön ut?
Lön utbetalas den 27:e varje månad. Har du anställning med timlön så får du lön månaden efter. Har du månadslön får du lön för innevarande månad.
Är jag försäkrad på arbetsplatsen?
Ja, som medarbetare i Karlskoga kommun är du försäkrad under arbetstid. Skadar du dig i samband med arbete kan du få ersättning.
Vad gäller på midsommarafton?
Midsommarafton är en helgdag som genererar en extra timersättning för obekväm arbetstid (OB).
Hur söker jag sommarjobb?
Du ansöker via denna länk Länk till annan webbplats.. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer så ansök redan idag.
Får jag ersättning för resor till och från arbetsplatsen?
Nej, resor till och från arbetet bekostar du själv.
När får jag veta om jag fått jobbet?
När du gjort din ansökan får du ett bekräftelsemejl. Detta betyder att vi tagit emot din ansökan. Om du blir aktuell för en intervju kommer du att kontaktas via telefon eller mail. Det är därför viktigt att rätt kontaktuppgifter är angivet i din ansökan och att du kontinuerligt läser din mail.
Har du inte hört från oss innan vecka 23 innebär det att du inte gått vidare i rekryteringsprocessen och kommer inte att erbjudas sommarvikariat.