Till Karlskogas startsida

Det här händer under Karlskoga Pride 2024

Karta över Karlskoga Prides aktiviteter samt paradens gång

Under Prideveckan händer det en mängd roliga aktiviteter, nedan kommer du kunna hitta programmet för Karlskoga Pride 2024.

28 augusti - Föreläsning Linnéa Claeson

Föreläsningen tar upp ämnen som mod och medmänsklighet och hur vi kan öva på dessa saker för att bli bättre vänner, medarbetare och medmänniskor. Alla människors lika värde går som en röd tråd genom den förändring som Linnéa vill skapa. Linnéa Claeson har den smittande övertygelsen om att du kan skapa en värld som är lite snällare, klokare och modigare!

När: 28/8 klockan 18:00

Var: Musikpalatset Karlskoga

Här anmäler du dig till föreläsningen: Anmälan föreläsning Linnéa Claeson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

29 augusti - Homo Sweet Homo

En föreställning skapad av Revet Scenkonst som har fått fina recensioner efter sin premiär på stora teatern i Göteborg. Genom allvar och humor både utbildar och underhåller de. Varför är Stockholm Sveriges queertätaste stad? Hur kunde Selma Lagerlöf bestämma sig för att flytta tillbaka till Mårbacka? Vad betyder community–är det en plats eller ett tillstånd? Hur ska jag hitta hem?

Föreställningen innehållet en stor nypa allvar, men också naivitet som tar pulsen på relationen mellan stad, land och queerhet.

När: 29 augusti klockan 18.00

Var: Kungsteatern

Här köper du biljetter till föreställningen: Biljetter Homo Sweet Homo (Tickster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

31 augusti - Pridedagen

Klockan 12:30

Samling på Parkstigen 13 (den stora parkeringen nedanför Mötesplats Kupolen).

Klockan 13:00

Paradstart. Paraden går genom stan via kungsvägen och avslutas i Ekmansdalen. Se karta högst upp på sidan.

Klockan 13:30 - 15:30

Folkfest i Ekmansdalen för hela familjen med musik, aktiviteter och uppträdanden. Dagens DJ, konfrencier och underhållare är den sprudlande Gretchen (@planetgretchen på Instagram). För att se vilka aktörer som kommer att befinna sig i Ekmansdalen kan du klicka här.

Klockan 16:00 - sent

Fortsatt Pridefirande på Hotell Alfred Nobel.

Klockan 16:00 - sent

Fortsatt Pridefirande på Joans.

Klockan 18:00

Regnbågsmässa i Karlskoga Kyrka.

Oavsett vem du är eller var du befinner dig på livets resa är du välkommen här."En mässa i regnbågens tecken" som leds av Präst Robin Sundler och Pernilla Rosin.

Kören Voci d'Angeli sjunger i mässan.

Ingen anmälan krävs.

Hjälpte informationen på denna sida dig?