Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Utveckling av Näset och Strandvallen

Näset i Karlskoga är en plats som uppskattas av många Karlskogabor med både fina promenadstråk och härliga badplatser. Området runt Näset och Strandvallen utvecklas just nu till en ännu härligare plats att vara på, med något för alla! Här kan du ta del av allt spännande som är på gång.

I området bygger vi bland annat en ny lekplats med äventyr för både stora och små, toalett och utedusch intill badstranden och ett härligt soldäck med utsikten över Möckeln. Här ska också byggas en ny hundrastgård med tillhörande hundbadplats. Längs strandkanten utformas en strandpromenad med sitt- och soloaser som gör det möjligt att även här slå sig ner och njuta av utsikten.

Karta över området

På kartan nedan visas ungefärlig placering av de olika utvecklingsprojekten för strandområdet.
  1. Lekplats
  2. Hundrastgård
  3. Soldäck
  4. Strandpromenad
  5. Facilitetshus
Karta som beskriver de olika projektens placering vid strandområdet.

Lekplats

På fotbollsplanen vid Strandvallen ska en ny lekplats byggas. Den kommer innehålla lekutrustning som riktar sig till både yngre och äldre barn.

Byggnation av lekplatsen påbörjas under våren 2023 och beräknas vara klart under 2024.

Hundrastgård

En ny hundrastgård ska byggas i en skogsdunge vid Näset i Karlskoga med en rasthage i naturlig miljö och en aktivitetsdel. Den ska ersätta den hundrastgård som tidigare funnits vid Aggerudsviken som togs bort i samband med byggnation av nya bostäder där. I närheten av hundrastgården ska en hundbadplats finnas.

Byggnation av den nya hundrastgården påbörjas under våren 2023 och beräknas vara klar under sommaren 2023.

Soldäck

Vid den gamla småbåtshamnen har ett stort soldäck byggts, där människor kan sitta och njuta vid vattnet med vacker vy ut över Möckeln. Soldäcket är en del av upprustningen av den gamla småbåthamnen.

Läs mer om hela projektet här.

Strandpromenad

Längs strandkanten ska en strandpromenad utformas, med sitt- och soloaser som gör det möjligt att slå sig ner och njuta av utsikten över Möckeln. Strandpromenaden kommer gå från soldäcket och fram till Näset.

Byggnation av strandpromenaden påbörjas så fort bygglovet är klart och förhoppningen är att vara klar med promenaden till den 10 juni 2023.

Facilitetshus

Vid det nybyggda soldäcket intill den gamla båthamnen ska ett facilitetshus byggas. Byggnaden ska förse allmänheten med toalett, RWC, utedusch och skötbord. Utanför ska det finnas dricksvattenautomat för att kunna fylla på sin vattenflaska. Här byggs också ett teknikrum för styrning av båthamnens och lekparkens belysning.

Byggnation av facilitetshuset påbörjas under våren 2023 och beräknas vara klar under 2023.

Hjälpte informationen på denna sida dig?