- Start
- / Omsorg & hjälp
- / Folkhälsoarbete
- / Folkhälsokonferens 2024
Folkhälsokonferens 2024
Den 18 oktober 2024 genomförs Karlskoga och Degerfors lokala folkhälsokonferens Investera Mera. En konferens som i år genomförs för tjugoförsta året i rad, med syfte att fokusera och skapa förutsättningar för en god, jämlik och jämställd hälsa i befolkningen.
Dag: Fredag 18 oktober
Tid: 09.00-15.15 (incheckning från 08.30)
Plats: Folkets hus, Degerfors
Begränsat antal parkeringsplatser, åk gärna kollektivt alternativt kom i tid för att hitta parkering.
Målgrupp för konferensen är förtroendevalda, beslutsfattare, tjänstepersoner och andra med intresse för folkhälsofrågor.
Anmälan
Anmälan till årets konferens är stängd.
Vid frågor angående anmälan skriv till: socialhallbarhet@karlskoga.se
Årets folkhälsokonferens
Årets folkhälsokonferens ska väcka åhörarnas kunskap och handling om ekonomiska aspekter på folkhälsa. Att vilja arbeta för att nå det långsiktiga målet att skapa samhälleliga förutsättningar för en god, jämlik och jämställd hälsa genom hela livet samt sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation.
Målet med årets konferens är att lyfta den ekonomiska kopplingen till folkhälsa. Det är enkelt att beräkna vad investeringar och projekt kostar på kort tid, men vi behöver bli bättre på att lyfta ekonomiska effekter av främjande och förebyggande arbete, likväl som ohälsans och utanförskapets kostnader.
Föreläsare
Patrick Tornéus - Det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna
Patrick Torneus är polisen från Fittja som bland annat synts i tv-programmet "Södertäljepolisen". Han lyfter sin uppväxt i ett av Stockholms mest utsatta områden där han exponerades för mycket våld och kriminalitet och där deltagandet i en idrottsförening blev räddningen. Patricks budskap är att idrotten kan vara en skyddande arena och pekar på vikten av attskapa relationer med barn och ungdomar.
Susanne Rolfner Suvanto - Det är aldrig för sent att må bra!
En föreläsning om psykisk (o)hälsa ur ett livsloppsperspektiv.
Psykisk ohälsa har ingen ålder. Var femte person över 65 år beräknas lida av psykisk ohälsa. Trots att så många drabbas
uppmärksammas det väldigt lite. Susanne Rolfner Suvanto är sjuksköterskan som bland annat varit senior utredare på
Socialstyrelsen. Hon kommer ge kunskap för att upptäcka, förstå och förebygga psykisk ohälsa hos äldre samt pekar på att psykisk ohälsa inte ska ses som en naturlig del av åldrandet utan ett tillstånd som går att behandla och ofta bota.
Ingvar Nilsson - Förebyggande arbete för barn och unga, en social investering
Ingvar Nilsson är nationalekonom och har i över 40 år arbetat med frågor om social utsatthet och utanförskap samt vad det kostar för samhället. Ingvar har skrivit ett stort antal rapporter bland annat “Utanförskap och unga” och “Ensam är inte stark”. Ingvar kommer att ge en inspirerande inramning av konferensens tema - Investera mera.