Till Karlskogas startsida

Föräldragrupper, 3-12 år

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s, Alla Barn i Centrum, gruppträffar handlar om.

Det krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan! Vi vet att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer.

Att skapa trygga och självständiga individer

Det flesta föräldrar kan känna igen sig i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur undviker vi stressiga situationer? Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker – ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Dela erfarenhet och ta del av forskning

På ABC föräldragrupper tar vi både del av varandras erfarenheter och av forskning. Alla som deltar är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma – mellan träffarna.

Det här är ABC - Alla Barn i Centrum

ABC består av fem gruppträffar; fyra kring var sitt tema samt en uppföljningsträff. Träffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest 10 deltagare.

 • Träff 1 - Visa kärlek.
  Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Fokus på det som fungerar.
 • Träff 2 - Vara med.
  Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Fokus på hur förälder och barn kan vara tillsammans.
 • Träff 3 - Visa vägen.
  Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras? Fokus på att vara en förebild för sitt barn.
 • Träff 4 - Välja strider.
  Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.
 • Träff 5 - Uppföljning.
  Vi träffas för att prata om hur det har gått. Vad fungerar bra och vad fungerar mindre bra?

Kontaktuppgifter

Satelliten

Telefonnummer: 0586-612 99

Telefontider:
Måndag - fredag 08.00-16.00

Besöksadress: Bregårdsgatan 1C

Öppna förskolan

Telefonnummer: 073-765 55 17

Telefontider:
Se öppna förskolans öppettider.

Besöksadress: Bregårdsgatan 1C

Hjälpte informationen på denna sida dig?