Till Karlskogas startsida

Karlskoga klättrar i år igen, bäst företagsklimat i länet

Anna Waern, Näringslivschef Karlskoga kommun och Karl Hulterström, Regionchef Svenskt Näringsliv

Anna Waern, Näringslivschef Karlskoga kommun och Karl Hulterström, Regionchef Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringslivs årliga undersökning av kommuners företagsklimat är nu klar och publicerad. Karlskoga har klättrat mest inom länet under de senaste fem åren och placeras i år på 48:e plats i Sverige.

Karlskoga kommun har gjort betydande framsteg i Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimatet i Sverige. Årets resultat visar att kommunen har klättrat fjorton placeringar, ett tydligt tecken på de satsningar som gjorts för att förbättra näringslivets förutsättningar och skapa ett starkare företagsklimat.

Vi är otroligt glada över det här resultatet och att vi fortsätter att klättra. Det är något som alla inblandade ska ta till sig och känna sig stolta över.” –Anna Waern, Näringslivschef Karlskoga kommun.

Samarbete och dialog med näringslivet

En av nyckelfaktorerna är det förbättrade samarbetet mellan kommunen och lokala företag. Karlskoga kommun har fokuserat på dialog med näringslivet och att erbjuda stöd och resurser för att möta deras behov.

Vi har aktivt arbetat för att förbättra servicen till våra företag och göra det enklare att driva verksamhet i Karlskoga. Regelbundna träffar med företagare har prioriterats för att fånga upp utmaningar och hitta lösningar i samverkan. Resultaten i undersökningen bekräftar att vi är på rätt väg.” –Anna Waern

Vägen framåt

Trots kliv framåt har Karlskoga kommun inga planer på att stanna upp i utvecklingen. Med en stark närvaro inom industri, teknik och innovation blir Karlskoga en allt viktigare aktör på den svenska näringslivskartan och ambitionen är att fortsätta förbättra förutsättningarna för näringslivet och stärka Karlskogas position som en attraktiv plats för företagare.

2019 tog vi tillsammans med näringslivet fram en näringslivsstrategi som vi har arbetat målmedvetet med sedan dess. Nu under hösten kommer vi, tillsammans med näringslivet, att arbeta fram Karlskogas näringslivsstrategi 2.0 som är en del i ett fortsatt arbete mot att skapa ett av Sveriges bästa företagsklimat. ” –Anna Waern