Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Kontaktperson för personer med funktionsnedsättning 

Kontaktperson är till för personer med funktionsnedsättning som behöver sällskap, stöd eller hjälp att komma ut på aktiviteter.

En kontaktperson kan hjälpa till att bryta isolering och ger större möjligheter till en meningsfull fritid. Kontaktpersonen ska bidra till att den enskilde kan leva ett så normalt liv som möjligt.

För att kunna få en kontaktperson måste man ansöka om det hos kommunen.

I Karlskoga kommun finns cirka hundra personer som har kontaktperson. Fler personer med en funktionsnedsättning vill komma i kontakt med en människa att umgås och göra saker tillsammans med på sin fritid.

Bli kontaktperson

Vi söker människor i blandade åldrar som har lust att dela med av sig själva och sin tid. De flesta med tid och engagemang kan bli kontaktpersoner.

Det kan handla om en träff i veckan eller varannan vecka. Uppdraget kan se ut på många olika sätt, men mest handlar det om att bidra till att ge en annan människa en meningsfull fritid. Det kan handla om göra saker tillsammans som att gå på hockey, bio, restaurang, promenader eller att bara umgås. Kontaktpersonen fungerar kort sagt som en vän några timmar per vecka eller månad. Som kontaktperson får du ekonomisk ersättning.

Intresseanmälan - kontakt

Här kan du anmäla ditt intresse för att bli kontaktperson. Att ha körkort är inget krav, men frågan finns med för att det i vissa fall underlättar och då kan vi snabbare och enklare göra bra matchningar.

B-körkort
Uppdaterad 2020-10-19

Att ansöka om att få kontaktperson och annat stöd

Personer med funktions-nedsättning har rätt till stöd och hjälp av samhället. Ansökan kan i första kontakten med kommunen vara muntlig eller skriftlig. Läs mer här