Till Karlskogas startsida

Koloniområden och odlingslotter

I Karlskoga kommun finns fyra områden för odlingslotter och ett område för kolonilotter.

Kolonilotter

Karlskoga kommun har idag ett område för kolonilotter som ligger vid Brickegården. 

På en kolonilott är det tillåtet att upprätta en kolonistuga, men på odlingslotterna är det enbart tillåtet att odla, inte ställa upp någon byggnad. 

Koloniområde

För att få tillgång till någon av kolonilotterna vid Brickegården tecknas ett arrendeavtal med kommunen. Där är då tillåtet att uppföra en mindre stuga, där utförandet av byggnationen är reglerat av den detaljplan som finns för område, man behöver dock inte söka bygglov. I området finns det tillgång till gemensam toalett och vatten.

Om du har frågor om kolonilotterna eller är intresserad av att hyra en kolonilott, är du välkommen att kontakta Karlskoga kommuns servicecenter för mer information.

Regler för Brickegårdens koloniområde

Odlingslotter

Karlskoga kommun har idag fyra områden för odlingslotter. Just nu finns många lediga odlingslotter för uthyrning.

Karlskoga kommun har fyra områden med odlingslotter, Häsängen, Löten, Brickegården och Flottnäset. Sammanlagt finns cirka 200 odlingslotter fördelat på de fyra områdena.

Hyr en odlingslott

Varje odlingslott är cirka 100 kvadratmeter stor och kostar 400 kronor per år att hyra. Samtliga odlingslotter hyrs ut i befintligt skick och vissa av odlingslotterna kan kräva lite arbete innan det går att odla.

För att få hyra en odlingslott måste du vara 18 år eller äldre och folkbokförd i Karlskoga kommun. Alla som hyr en odlingslott av Karlskoga kommun måste följa de ordningsregler som finns för odlingslotter i Karlskoga kommun. Om du bryter mot ordningsreglerna riskerar du att bli av med din odlingslott.

Ordningsreglerna för odlingslotter i Karlskoga kommun

Om du är intresserad av en odlingslott fyller du i formuläret nedanför. Du kan välja om du är intresserad av ett specifikt område eller om du kan tänka dig att ha en odlingslott på vilket område som helst. Du kan bara hyra en odlingslott.

Karta som visar placeringen av kommunens odlingslottsområden Länk till annan webbplats.

Jag är intresserad av en odlingslott i följande område (du kan välja mer än ett alternativ):
Jag är intresserad av en odlingslott i följande område (du kan välja mer än ett alternativ):

Hjälpte informationen på denna sida dig?