Till Karlskogas startsida

Utegym

I Karlskoga finns fyra utegym. Två större, ett mellan Näset och Grönfeltsudden och ett i Sandviken vid Österledsskolan. De lite mindre utegymmen finns i Nobelspåret samt i Aggerudsspåret.

Utegymmet mellan Näset och Grönfeltsudden

Några av modulerna har förinställd vikt, andra använder du din egen vikt som motstånd. Det finns även några moduler som är tillgänglighetsanpassade. Träningsinstruktioner hittar du bredvid varje modul. Gymmet ligger fint intill sjön Möckeln.

Utegymmet i Nobelspåret

Utegymmet i Nobelspåret finner du efter ca 1 km in i spåret. Här kan du pausa promenaden eller löprundan och göra olika övningar med din egna vikt som motstånd. Här finns två moduler med totalt sex olika övningar. Gymmet ligger i anslutning till spåret i fin naturmiljö.

Utegymmet i Aggerudsspåret

Aggerudsspåret har två träningsmoduler, likadana som de i Nobelspåret. Träningsmodulerna är placerade i början av spåret, nedanför Humlevägen.

Tänk på att värma upp innan du börjar träna i gymmen och hjälp oss bevara gymmen i ett bra skick. Karlskoga kommun ansvarar för gymmen och upptäcker du skador eller liknande är du välkommen att kontakta oss.

Utegymmet i Sandviken

Utegymmet ligger vid sydvästra hörnet av Österledens fotbollsplan.

I Sandvikens utegym finns det goda möjligheter till varierad träning. Det finns flera styrketräningsmoduler med flyttbara vikter, repklättring, balans gång och mycket mer. Vissa moduler i gymmet är tillgänglighetsanpassat vilket gör det möjligt för fler att träna där.

Hjälpte informationen på denna sida dig?