Till Karlskogas startsida

Sandtorpsbadet

Bilden visar en sandstrand längs sjön Möckeln med klart vatten. I förgrunden är det sand och lite gräs. Det finns fotspår i sanden. I bakgrunden, längs stranden, finns det en skog med träd och buskar. Himlen är blå med vita, fluffiga moln och vädret är klart och soligt. Det finns också ett rött skjul och några picknickbord till höger i bilden. Man kan också se några människor vid denna byggnad. Längre bort, på andra sidan vattnet, kan man se en skog och några byggnader i fjärran.

”Solsidans” badplats med en hundra meter lång sandstrand längs med Möckeln. Här skiner solen länge och är perfekt för dig som tycker om att sola. Här finns stora gräsytor, discgolfbana och vandringsled för dig som också vill vara i rörelse.

Badplatsen är utrustad med:

  • Tillgänglighetsanpassad toalett
  • Badhytt för ombyte

Adress: Vindarnas väg 20, 691 51 Karlskoga

Rena stränder

Det är viktigt att vi tillsammans håller våra stränder rena och tar undan efter sig. Under sommaren städas sanden på stränderna med en strandstädare. Sophantering finns och här lägger man sitt skräp för allas trivsel.

Badvattenkvalitet

Karlskoga kommun tar vattenprover på våra kommunala badplatser under badsäsongen. Det slutliga resultatet presenteras på Havs- och vattenmyndigheten badkarta och kan ta upp till en vecka innan resultatet visas där.

Om ett vattenprov skulle visa en avvikelse, det vill säga, vara otjänligt på grund av höga bakteriehalter så avråder vi från bad. Det som mäts är långvariga föroreningar och inte tillfälliga föroreningar. En ny mätning görs senast tre dagar senare. Om den andra mätningen också visar bristande kvalitet fortsätter vi att mäta med korta intervaller, annars återgår mätningen till ordinarie tillfällen.

Havs- och vattenmyndighetens badkarta, havochvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Algblomning

Algblomningar kan förekomma i Möckeln och vattnet kan då vara grönt, blågrönt, gulaktigt eller tydligt grumligt och/eller fyllt av små tråd- eller prickformade växtplankton. Under normala, ofarliga blomningar är vattnet oftast bara tydligt grumligt. Barn och hundar bör inte bada vid algblomning. Vuxna ska vidta försiktighet och duscha efter bad. Algblomning beror på väder och vind och kan försvinna lika snabbt som det kommit. Titta därför i vattnet innan du badar om du ser algblomning eller inte.

Hund på badplats

Hundar får inte medföras eller vistas på allmänna badstränder, med undantag för ledarhundar för synskadade, service- och signalhundar för funktionshindrade eller för polis- och tullhund i tjänst.

Kommunens officiella badplats där du kan bada med din hund är Näset Östra där hundar är välkomna att vistas och bada med koppel.

Badplats Näset Östra

Hjälpte informationen på denna sida dig?